KIF KOLDING

I SYDBANK ARENA

På generalforsamlingen marts 2018 blev der valg/udpeget følgende forretningsudvalg i KIF Hovedforening:

Ole Stampe (bowling)
Thomas Christensen (håndbold)
Torben Andersen (formand).

Kolding Idræts Forening består af 10 forskellige afdelinger:

Bowls
KIF Bowls er en forening der er stiftet med det formål at fremme interessen for Bowls, skabe de bedste muligheder for udøvelsen af spillet og styrke sammenholdet blandt foreningens medlemmer.  Foreningen drives i tæt samarbejde med ÆldreSagen, Kolding.

Cricket
At skabe hele mennesker, der sammen med andre arbejder for at udvikle sjæl og legeme til fælles bedste.
Cricket er et sjovt og engagerende holdspil for alle aldre – og niveauer. Vi har base på Kolding Stadion og spiller både udendørs (om sommeren) og indendørs (om vinteren). Vi har gratis træning for ungdomsspillere det første år.

Fodbold
KIF Fodbold er Koldings ældste fodboldklub og en klub med stolte traditioner, dygtige trænere med højt fagligt niveau og ideelle træningsforhold hele året rundt. Derudover har KIF Fodbold de højeste rangerende ungdomshold i byen. 

Håndbold
KIF Håndbold har Danmarks mest vindende herrehåndboldhold og én af Danmarks bedste ungdomsafdelinger for både drenge og piger, men vi har hold for alle – uanset ambitionsniveau. Det handler om fællesskab, sport og socialt samvær

Tirsdagsklubben
Den næstyngste afdeling – med de ældste medlemmer. Vi er mellem 64 og 91 år og tæller i alt 54 medlemmer.
Tirsdagsklubbens medlemmer har i deres yngre år haft med KIF at gøre. Samlevere er også velkomne.  Dei samles i hyggeligt lag hver tirsdag kl 9.10-11.30 i perioden 1. september til 1. maj, hvor de – udover at mindes de gode gamle dage – spiller bowling så godt, som de nu kan i KIF.  For mere information kontakt formand Per Frederiksen, tlf. 4073 2777 eller email: perf@stofanet.dk

Bowling 
BK Trekanten vil være den bedste bowlingklub i Danmark – både socialt og på resultater.
Uanset ambitioner om at komme på landsholdet – eller du blot vil hygge dig med bowling, så er der rigeligt plads til det.

Brydning
Vi slås – men det er kun for sjov.
Om du er lille og genert og trænger til mere selvtillid, eller du er lidt vild og trænger til at bruge dine kræfter på en god måde – så har vi hold for alle og på både hygge- og højt niveau.

Gymnastik & Spring
Idræt for sundhed og glæde.
Gymnastik og spring for hele familien – med hold fra ‘tonseholdet’ til de ældre familiemedlemmer. Der er bevægelse for alle – og på alle niveauer – med kyndig vejledning fra de dygtige instruktører, som har stor fokus på sikkerheden.

Old Boys
Vi tager hensyn til hinanden, og man deltager blot i dét, man kan holde til.
I vinterhalvåret med start i september har vi gymnastik hver mandag og torsdag aften kl. 18-20 på Parkskolen, torsdag med adgang til skolens sauna og svømmebad.  – Om sommeren spiller vi fodbold og dyrker atletik på Kolding Stadion. Tirsdag og torsdag aften kl. 18-20 samt søndag (hele året) kl. 9.00-11.00.  Vi har mulighed for hvert år at tage Idrætsmærket med prøver i gang/løb, gymnastik og atletik.
For mere information kontakt Geo Skovgaard Hansen email: fairway@stofanet.dk.

Tennis
Den hyggelige og aktive klub med det gode klubliv.
Spil hele året på grus – og kunststofbaner – på ét af Koldings billigste kontingenter. Det er tennis for hele familien med tilbud om gratis træning og instruktion. 

KIF KOLDINGS HISTORIE

1895

Blev Kolding Idræts Forening blev stiftet – den 15. oktober under navnet: Kolding Fodsports Klub

1950'erne

Opførelsen af KIF hallen på Tvedvej i midten af 1950’erne vakte betydelig opmærksomhed over hele landet, idet hallen blev bygget på grundlag af medlemmers frivillige og vederlagsfri arbejdsindsats. Hallen på Tvedvej blev den 1. december 1996 solgt med henblik på opførelse af ungdoms- og ældreboliger på stedet.

1983

Erhvervede KIF det daværende Vonsild Fritids Center beliggende på Ambolten 2-4 i Vonsild med henblik på at ombygge den daværende svømmehal til en idrætshal til brug for især KIFs håndboldafdeling.

1998

Erhvervede KIFs hovedforening feriekolonien Stenderuphage Lejren, der ligger i et meget naturskønt område lige ud til Lillebælt. 
I lejren er der 62 sengepladser, køkken- og mødefaciliteter. Lejren er meget velegnet til lejrskoler, træningslejre, kurser og fester og lejes da også ud til sådanne aktiviteter.

2012

Ændrede man navn fra Koldinghallerne til TREFOR Arena. Navnet skyldes sponsoren TRE-FOR, der er forsyningsselskab for Trekantområdet. 

2017

Sydbank Arena/Koldinghallen indeholder i dag i stueplan: Administrationen, Bowlinghal, Cafe, 3 Haller, 1 Multisal, Motionscenter (Fitness2) samt møde-/selskabslokaler på 2. sal og desuden 1 Sportel med 55 værelser med plads til 174 gæster.

På de udendørs arealer er der anlagt 4 tennisbaner.

1900

På generalforsamlingen 29. maj ændredes navnet til det nuværende Kolding Idræts Forening.

1950'erne

Opførelsen af KIF hallen på Tvedvej i midten af 1950’erne vakte betydelig opmærksomhed over hele landet, idet hallen blev bygget på grundlag af medlemmers frivillige og vederlagsfri arbejdsindsats. Hallen på Tvedvej blev den 1. december 1996 solgt med henblik på opførelse af ungdoms- og ældreboliger på stedet.

1996

Byggede Kolding Kommune en helt ny hal ved siden af den eksisterende hal til KIF pga. de store sportslige præstationer i eliteklubben. Komplekset blev nu kaldt Koldinghallerne.

2006

Blev KIF Holdingselskab A/S stiftet, hvor KIF ejer 80% af aktierne. Dette selskab ejer nu såvel Koldinghallen som KIF Centret.

Formålet med det nye selskab er at udvikle faciliteter og arealer i og omkring Koldinghallen og KIF Centret. Udvidelsen skal blandt andet give bedre faciliteter for tilskuerne.

2015

Tre private investorer lånte Koldinghallerne A/S 24 millioner kroner, så Koldinghallerne kunne udvides og få plads til 5.000 tilskuere. De tre investorer er Flemming Skoubo, Arne Hougaard og Pierre Legarth. Hallen stod færdig inden december 2015, så Kolding kunne være værter for VM i kvindehåndbold i december.

Samme år – 1. september – kom der endnu et navneskift – denne gang til Sydbank Arena.

2018

Stenderuphage Lejren solgt pr. 1. januar 2018.

Læs mere på KIF Hovedforenings egen hjemmeside www.kifkolding.dk

Kontakt

SYDBANK ARENA

Ambolten 2-6
6000 Kolding

Tlf.: +45 76 32 60 00
Mail: info@koldinghallerne.dk

Mandag -
Torsdag: kl. 08.00 - 16.00
Fredag: kl. 08.00 - 15.30

CVR: 75415915

Hvad kan vi gøre for dig?

11 + 4 =